Deze middag, zondag 20 oktober 2019, werd in Antwerpen een manifestatie gehouden om aan te klagen dat het Vlaams Belang niet is opgenomen in de nieuwe Vlaamse regering. Er daagden krap tweehonderd mensen voor op, komend van Limburg over Antwerpen tot West-Vlaanderen. Er was zelfs een groepje Nederlanders. De manifestatie vond plaats op de Groenplaats in Antwerpen, en het was de bedoeling er van 12 tot 14 uur een stilstaande manifestatie te houden. Om 12u30 werd de manifestatie evenwel al beëindigd en toog het merendeel van de aanwezigen richting café De Leeuw van Vlaanderen. Een verslag in tien beelden.

Zowat een derde tot de helft van de aanwezigen (zie ook de foto helemaal bovenaan) gebruikte de zwarte Vlaamse Leeuwvlag als kledij (gratis uitgedeeld door het Vlaams Belang, ’t is te zeggen: op kosten van de belastingbetaler).
V.l.n.r. drie van de vier organisatoren. Met de vuist omhoog Carine Baudeweyns, vervolgens Albert Boeckx en met de megafoon Phil T’Jampens. Vierde organisator Yentl Verstrepen is deels zichtbaar achter de rug van Albert Boeckx. De organisatoren hadden amper een woord gezegd, of vanuit de aanwezigen klonk het bekende “Linkse ratten, rol uw matten” en “Links gespuis, ga naar huis”.
De organisatoren zeggen geen lid te zijn van het Vlaams Belang noch door het Vlaams Belang aangespoord te zijn de manifestatie te houden, maar konden wel gebruik maken van spandoeken en affiches van een Vlaams Belang-campagne in 2006.
Zouden de leden van het Nieuw Breydelcomité al weten dat Jan Breydel maar een bijrol speelde bij de Guldensporenslag?
Heimwee naar het Vlaams Blok.
Een staalkaart van de aanwezigen. V.l.n.r.:  Hitler-fan Dany Tournoy uit Damme (met rood fototoestel in de hand), ‘Pierre’ Emile Smets uit Hoboken (met bril en snor), Sofie Van Himbeeck alias ‘Tazou de Kat’ uit Kalmthout, Roger Catrysse uit Blankenberge (met grijs haar, baard en snor), Dirk De Potter uit Sint-Niklaas (met open mond) en Lieven Vanleuven uit Vilvoorde (sigaret in de mond, in 2015 vijftien seconden een televisiebekendheid toen hij VRT-journaliste Danira Boukhriss bij een Pegida-manifestatie in Gent toeriep: “Ik ben geen racist, kieken, ik kan je gewoon niet rieken of zien”).
Tomas Boutens, tot vijf jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel bij het neonazistische Bloed Bodem Eer Trouw (BBET). In Nederland eveneens veroordeeld voor activiteiten met een splintergroep van Blood & Honour. Vlak voor hem: Wesley Hendrickx (leider van de Autonome Nationalisten Vlaanderen). Ook in dit gezelschap: Kevin ‘Bubs’ De Graeve (leider van het neonazistische Right Wing Resistance Vlaanderen). Vanuit Voorpost waren onder andere voorzitter Bart Vanpachtenbeke en actieleider Nick Van Mieghem aanwezig. De groep met Tomas Boutens kwam met meer dan vijftig mensen aan op de Groenplaats, vertrekkend van café Den Bengel aan de Grote Markt in Antwerpen.
Niet de beste zet van de organisatoren: zeggen dat ze niets te maken hebben met het Vlaams Belang en dan Filip Dewinter op het podium roepen voor een dankwoord. Dewinter beëindigde zijn toespraak uiteraard met “Eigen Volk Eerst!”.
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kijkt bezorgd in een gesprek met de organisatoren.
De organisatoren willen de manifestatie elke derde zondag van de maand herhalen. Wauw, daarmee gaat de regering-Jambon vallen.