Zaterdag reed een 46-jarige man vanuit Lommel naar het Plopsaland-hotel in De Panne waar de Miss België-verkiezing zou plaatsvinden. Gelukkig belde iemand naar de politie met de melding dat Peter C. iets van plan was aan de kust. Peter C. zou gesproken hebben van een aanslag en zou een Tesla gehuurd hebben. Peter C. was bij de  veiligheidsdiensten niet bekend als een extremist, maar bleek wel een wapenvergunning te hebben. Toen de politie in De Panne zijn auto kon tegenhouden, bleek Peter C. een geladen Glock-pistool te dragen. In de auto lagen ook een jachtgeweer, vijf laders voor munitie en een kogelvrije vest. Peter C. had twee tickets voor de Miss België-verkiezing op zak voor hemzelf en een Nederlandse vriendin. Hij verbleef al tweemaal in het Plopsaland-hotel en kende er dus zijn weg.

Mocht Peter C. een moslim zijn, het Vlaams Belang zou er nu nog schande over spreken in persmededelingen en op sociale media. Mocht in de media bericht zijn over “een verwarde man”, zou men daar schamper op reageren. Maar nu is het Vlaams Belang muisstil. Men hoort enkel advocaat Walter Van Steenbrugge die ontkent dat zijn cliënt ook maar enig plan had om een aanslag te plegen. Het klinkt ongeloofwaardig en enkel maar als praat van iemand die zich een peperdure advocaat kan veroorloven. Tijdens zijn verhoor zou Peter C. een vreemde indruk hebben gegeven. Aan de ene kant kwam hij verward over, aan de andere kant is hij ook sluw. “Eigenlijk kunnen jullie me weinig ten laste leggen”, zou hij gezegd hebben. “Ik heb niets misdaan en heb een vergunning voor mijn wapens. Het enige wat jullie kunnen zeggen is dat ik die niet vervoerde in een afgeschermde koffer.”

Intussen blijkt dat Peter C. zich op sociale media een fan toonde van de Nederlandse complotdenker Robert Jensen (rechts op de foto helemaal bovenaan; links op de foto: Dries Van Langenhove © YouTube). De ooit populaire tv-presentator werd een extreemrechtse opiniemaker die de gekste theorieën verkondigt op zijn YouTube-kanaal. Jensen keerde zich tegen het coronabeleid van de regering-Rutte. Volgens Jensen stierven er meer mensen door griep dan door het coronavirus. Maatregelen tegen het coronavirus hebben volgens Jensen alleen maar desastreuze gevolgen voor de economie. Jensen is een supporter van Donald Trump en vindt de klimaatopwarming een leugen. Robert Jensen: “Erken het nooit. Boeren moeten de stikstofleugen ook nooit erkennen. (…) Leef in de waarheid!” Bij voorkeur haalt Robert Jensen er extreemrechtse politici bij zoals Thierry Baudet, en uit ons land Filip Dewinter en Dries Van Langenhove.

Filip Dewinter bij Robert Jensen (foto © YouTube).

Filip Dewinter die komt vertellen dat de regering is gevallen omwille van het Marrakeshpact, en dat zijn partij daar een grote bijdrage aan geleverd heeft. Robert Jensen corrigeert niet dat enkel de N-VA is opgestapt, maar de regering-Michel voort regeert. Filip Dewinter die zegt dat de hoofdredacteur van De Morgen hem bestempelt als de invloedrijkste politicus van de voorbije twintig jaar, terwijl het niet de hoofdredacteur maar journalist Joël De Ceulaer is die dit zegt. Filip Dewinter en Robert Jensen die samen klinken op de “rechtse revolutie” die aan de gang is in West- en ”Midden-Europa”… Dries Van Langenhove die na de Pano-reportage over Schild & Vrienden komt vertellen dat het nu niet Game over is zoals zijn linkse tegenstanders tweeten. Maar het omgekeerde het geval is. Dries Van Langenhove: “Mensen hebben hun buik vol van die linkse staatspropaganda, en ik sta er nu sterker voor dan ooit.” Dries Van Langenhove die gelijk krijgt van Robert Jensen omdat hij “onze kinderen” naar vechtsportclubs wil sturen…

Wie hoog oploopt met de onzin die bij Robert Jensen de vrije loop krijgt, die kan wel eens in de war geraken en menen dat hij met een kogelvrije vest, vuurwapens en munitie naar een Miss België-verkiezing aan de andere kant van het land moet rijden. Naar aanleiding van kritiek op het coronabeleid twitterde Dries Van Langenhove: “Jensen heeft al enorm goed werk geleverd laatste jaren bij verspreiden van onze levensbelangrijke boodschap.”

Robert Jensen enthousiast over Dries Van Langenhove omdat die “onze kinderen” naar vechtsportclubs wil sturen (foto © Facebook).