Nadat Filip Dewinter voorbije zaterdag in Kessel-Lo (Leuven) met zijn vol lichaamsgewicht inbeukte op een groep tegenstanders van zijn lezing over ‘Omvolking’ en vervolgens over zijn eigen voeten struikelde, ging hij bij wijze van spreken aan het huilen over het geweld dat tegen hem zou gebruikt zijn. “Dat het tot slagen of schoppen kwam, zoals meneer Dewinter beweert, ontkennen we met klem”, zegt woordvoerder van de Leuvens politie Mathieu Caudron. Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, relativeerde ’s anderendaags het akkefietje toen hij Filip Dewinter bij de voetbalwedstrijd Antwerp – KRC Genk zag (foto hierboven, met Chris Janssens en Filip Dewinter respectievelijk als tweede en derde van links © Facebook). “Vandaag gaat ‘m pas écht klop krijgen!”, twitterde Janssens en zo geschiedde. Antwerp verloor de wedstrijd tegen de Limburgers op eigen veld. Morgenavond, donderdag 27 oktober 2022, geeft Filip Dewinter zijn Omvolkingslezing bij de NSV-studenten in Antwerpen, en weer is er protest.

Renaud Camus, de Franse kasteelheer die als eerste grote ogen opentrok bij het verkleuren van de bevolking, noemt het zelf “Le Grand Remplacement”. “De Grote Vervanging”. Hij stelt het voor als een schrikbeeld en inspireert terroristen wereldwijd tot moorden. Anders Breivik die bij twee aanslagen in Noorwegen in 2011 in Noorwegen 77 mensen doodde, veelal socialistische jongeren; Brenton Tarrant die in 2019 in Nieuw-Zeeland 51 moslims doodde; Patrick Crusius die even later datzelfde jaar in de Verenigde Staten 23 mensen doodde in een overwegend door Spaanstaligen bezochte supermarkt; Payton Gendron die dit jaar, op 14 mei 2022, in de Verenigde Staten in een supermarkt 10 zwarten doodde… Wat begint als een theorie gaat verder in moordpartijen… waar Camus zich van distantieert. Maar in hun ‘manifesten’ hebben al die terroristen wel verwezen naar zijn theorie.

Filip Dewinter en Geert Wilders maken het zo mogelijk nog erger. Zij spreken niet over “De Grote Vervanging”, maar over “Omvolking”. Een letterlijke vertaling van het Duitse nationaalsocialistische “Umvölking” waarmee men in het Derde Rijk delen van Oost-Europa wilde ontvolken door deportatie en uitmoorden, om het land dan te herbevolken met ‘raszuivere Duitsers’. Dewinter en Wilders gebruiken nu de term om de moslims gelijk te stellen met de nazi’s, want het zijn de moslims die ons land zouden overnemen ten koste van onze ‘eigen, blanke bevolking’ met haar eeuwenoude gewoontes en tradities. Moslims en ander vreemd volk dat binnengehaald zou worden door Links.

Dewinter en Wilders negeren de immigratiegeschiedenis zoals opgetekend door Tom Naegels en pas nog bekroond tot ‘Belangrijkste boek van het jaar’: het zijn steeds weer de bedrijfsleiders die aandringen op de komst van nieuwe, vreemde arbeidskrachten. Niet Links op zoek naar een nieuw kiespubliek of zo. Links, inclusief nogal wat christenen, heeft zich als vrijwilliger geëngageerd om de ‘gastarbeiders’ onze taal aan te leren en onze gewoontes te verduidelijken. Dát wel, lang vóór de overheid afkwam met (betalende) taal- en integratielessen. Bij het Vlaams Belang is men nooit op dat idee gekomen. Wel klagen over “de verkleuring van onze samenleving en de geleidelijke vervanging van onze waarden en tradities door andere normen en gebruiken” (Filip Dewinter in zijn boek Omvolking, blz. 8-9). Maar verder dan klagen, het anderen moeilijk maken en liefst uitwijzen, komt men niet bij het Vlaams Belang.

De omvolking zoals voorgesteld door Hertogfonds, de uitgeverij van Filip Dewinter (illustratie © RV).

Klagen, klagen, klagen en cijfers verdraaien. Dat is wat het Vlaams Belang doet. En ook sluw zijn. In zijn 217 bladzijden tellend boek over ‘Omvolking’ spreekt Dewinter doorgaans over ‘feiten’. Uitgenomen de obligate uithalen naar Links, en het terloops citeren van complotdenkster Bat Ye’Or (door Dewinter omschreven als “bekende islamkritische schrijfster”, blz. 76), spreekt Dewinter slechts eenmaal over een “doelbewuste politiek” van vervanging van een volk door een ander volk (blz. 12). Maar door zijn eenzijdige voorstelling van de ‘feiten’ gaat de gewone man of vrouw, of terrorist, wel denken dat er een machinatie achter zit. Misschien niet de reptielen van Baudet, maar toch een duister complot waar de gewone man en vrouw het slachtoffer van is. Een “misdaad tegen de mensheid” (blz. 87), omvolking die leidt tot “confrontatie, geweld en oorlog” (blz. 93) “zoals de joden tijdens de Holocaust hebben meegemaakt, de methode is minder drastisch maar de gevolgen zijn dezelfde” (blz. 153).

In het boek van Dewinter staat een lang interview met Renaud Camus en die pleit voor “remigratie”. Dewinter wil dat ook, maar praat daar in zijn boek heel weinig over. In het ‘beste’ geval komen hij en zijn partij niet verder dan een absolute immigratiestop, gedwongen uitwijzing voor bepaalde groepen en een verhuispremie voor anderen. Maar dat werkt niet. De interculturalisering is al zover gevorderd dat je het niet kan tegenhouden met beschaafde middelen, en beter er het beste van maakt.

Intussen wordt in tweevoud actie gevoerd: er zijn twee petities (petitie 1 , petitie 2) die je kan ondertekenen, en twee acties waar je aan kan deelnemen (zie hieronder). De deelnemers aan de actie in de studentenbuurt gaan vervolgens naar de actie in het stadscentrum.

De aankondiging van de lezing bij de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). De bokshandschoenen zijn terug bovengehaald (foto’s © Facebook).

Actie donderdagavond, eerst in de studentenbuurt en vervolgens in het Antwerpse stadscentrum (foto’s © RV).
Advertentie