Bij de sp.a maakt men tegen 1 mei een videocompilatie van mensen die elk ‘vanuit hun kot’ De Internationale zingen. De PVDA doet hetzelfde, maar dan met Bella Ciao als in te zingen nummer. Bij Antifascista Siempre is de keuze niet beperkt tot die twee nummers. Hier kan je drie nummers aanduiden uit meer dan honderd suggesties, om zo de Top-10 van antifascistische en rebelse strijdmuziek samen te stellen.

Op 12 april 2020 stelden we een eerste keuze van dertig nummers voor. De voorbije twee weken zijn daar nog tientallen nummers bijgekomen, zodat er uiteindelijk een keuze is tussen meer dan honderd nummers. Sommige zijn rariteiten, andere zijn klassiekers. Qua muziekgenre is het ook gevarieerd. En er zijn verschillende talen bij, tot en met in het Turks.

De keuzelijst is intussen afgesloten. Nu is het stemmen! Geef jouw drie favorieten door via de ‘Geef een reactie’-module onderaan deze pagina. De individuele reacties worden niet gepubliceerd. Tot donderdag 30 april om 20 uur kan je stemmen. Hierna sluiten wij het tellen af en wordt vrijdag 1 mei op deze blog de ultieme top-10 online gezet.

Mocht je voor Bella Ciao willen stemmen, geef dan zeker op welke versie jouw voorkeur geniet (er staan negen verschillende versies in onze lijst, en dan staat de versie van De Romeo’s er niet eens bij). Hier vind je de volledige lijst waaruit je een keuze kan maken.

De afbeeldingen hieronder verwijzen naar 104 van de 112 keuzenummers. Meestal met de hoes van een plaat of cd waarop het nummer vermeld wordt. Soms de hoes van een plaat of cd waarop het gekozen nummer staat zonder dat het op de hoes vermeld wordt. Soms een foto van een artiest of een illustratie over het thema van het nummer.

Sommigen hebben ons al laten weten dat de keuze moeilijk is. Dat is zo. Maar in deze coronatijden is dat toch nog het minste van de zorgen. Stem nu voor de soundtrack van een betere wereld !

Hierboven verwijzen we naar 104 nummers die door de redactie van Antifascista Siempre en bezoekers van deze blog genomineerd werden voor de Top-10 van antifascistische en rebelse strijdmuziek. In de volledige keuzelijst staan nog acht nummers meer.
 
Geef jouw drie favorieten door via de ‘Geef een reactie’-module onderaan deze pagina. Vrijdag 1 mei verneem je welke tien nummers het meest in de smaak vallen (foto’s © RV, Facebook, YouTube en Wikipedia).