Als de Vlaams Belang Jongeren met hun zwarte Vlaamse Leeuwvlaggen op Pukkelpop de media halen, dan willen ze bij de N-VA natuurlijk niet achterblijven. Freek Niesten (links op de foto), voorzitter van Jong N-VA Antwerpen, districtsraadslid en al drie jaar aan de slag als partijmedewerker bij de N-VA, bracht een paar zwarte Vlaamse Leeuwvlaggen mee naar de Bollekesfeesten het voorbije weekend in Antwerpen.

Annick De Ridder, tot 2013 actief bij de Open VLD, nu schepen en parlementslid voor de N-VA, is altijd in voor een feestje en was dan ook op de Bollekesfeesten. Over de zwarte Vlaamse Leeuwvlaggen die haar vrienden mee brachten, zei ze aan Gazet van Antwerpen:  “Wij nemen die vlag mee naar alle feestelijkheden. Van de Ronde van Vlaanderen over de Antwerp Pride tot op het Bollekesfeest. Vanzelfsprekend dus.”

Freek Niesten meldde op Twitter: “Vele vuile blikken en 2 mensen die wat begonnen te duwen en trekken. Goed bezig met het beeld dat dit de ‘collaboratievlag’ is te verstevigen, beste tegenstanders. Het resultaat is ernaar.” Volgens Annick De Ridder waren er ook positieve reacties. Een paar jongeren pakten wel als tegenreactie uit met de Belgische vlag.

Dat de Vlaamse Leeuwvlaggen op de Bollekesfeesten niet bij iedereen in de smaak vallen, blijkt ook uit een lezersbrief van Wilfried Patroons die vandaag, dinsdag 20 augustus 2019, in Gazet van Antwerpen verscheen. Wilfried Patroons (80 j.) was jarenlang verantwoordelijke voor de public relations van brouwerij De Koninck en daardoor nauw betrokken bij het ontstaan van de Bollekesfeesten.

Gelijk heeft hij. Laat de Antwerpenaar en anderen zonder vlaggenvertoon genieten van hún Bolleke en hen zo even “het verwarde politieke klimaat ontvluchten”. Uit een intussen al meer dan 100.000 keer bekeken filmpje van nieuwbakken N-VA’ster Assita Kanko lijkt het trouwens dat alleen maar de plaatselijke N-VA-toppers zich amuseren met die Vlaamse Leeuwvlag.

Advertentie